header banner
Default

Top ti Disney-spil nogensinde


Door Mari Stas op maandag 20 maart, 2017 om 12:42

Disney,wie is er niet mee opgegroeid? Ook Disney games zijn er in overvloed. Check hier onze top 10 beste Disney games aller tijden.

Met de aankondiging van The Disney Afternoon Collection komen zes klassieke Disney games naar de huidige generatie consoles en PC. Voor liefhebbers een mooie kans om de oude NES games in 1080p te kunnen spelen.

Disney games hebben een magisch randje. Niets is mooier dan bekende Disney helden te kunnen besturen en samen met hen op avontuur te gaan. Disney heeft daarom een hele geschiedenis met games. Wij zetten de 10 beste Disney games aller tijden op een rijtje.

10. The Magical Quest Starring Mickey Mouse

VIDEO: Ranking The Top 10 BEST Disney Games of All Time | 2022
Cozy Gamer

The Magical Quest Starring Mickey Mouse is de eerste game uit de serie en kwam uit in 1992. In de platformer moet Mickey zijn vrienden zoeken en zijn hond Pluto redden uit de handen van een kwaadaardige koning. Een leuke feature aan de game was het gebruik van verschillende outfits. Elke outfit had een speciale kracht die Mickey in kon zetten.

The Magical Quest Starring Mickey Mouse kreeg in 2002 nog een remake voor de Game Boy Advance.

9. Quackshot

VIDEO: Top 10 Disney Video Games
WatchMojo.com

Op nummer negen in de top 10 beste Disney games aller tijden staat Quackshot. De game draait om Donald Duck die op zoek gaat naar een schat. De weg naar de schat toe blijkt een lastige weg te zijn. Als dan ook nog Boris Boef zich ermee komt bemoeien is de maat voor Donald helemaal vol.

Quackshot kwam in 1991 uit. Critici vonden de graphics prachtig, maar het spel zelf te makkelijk. De controls van het spel waren wel vreemd en voor veel spelers lastig onder de knie te krijgen.

8. Disney Infinity

VIDEO: Every Disney Movie Tie-In Video Game Ranked From WORST To BEST
TripleJump

Met drie miljoen verkochte exemplaren was Disney Infinity een groot succes. Spelers moesten figurines kopen om zo nieuwe personages en werelden te openen in het spel. Vooral onder kinderen was Disney Infinity populair. Inmiddels zijn er twee vervolgen verschenen: Disney Infinity Marvel Super Heroes en Disney Infinity 3.0.

In het spel kruipen spelers in verschillende Disney werelden om daar missies te voltooien. De game kwam uit in 2013.

In onze review is te lezen wat wij van het spel vonden.

7. Castle of Illusion starring Mickey Mouse

VIDEO: 5 Worst/Best Disney Games
PhantomStrider

Castle of Illusion starring Mickey Mouse was de eerste game uit de Illustion serie van Sega waarin Mickey Mouse zat. In de game moet Mickey zijn vriendin Minnie redden uit de klauwen van een slechte heks.

De platformer werd goed ontvangen door het publiek. Daarom verdient het zeker een plek in de top 10 beste Disney games aller tijden. De game, die in 1990 op de markt verscheen, werd in 2013 opnieuw uitgebracht voor PlayStation Network, Xbox Live Arcade en PC.

6. Chip 'n Dale Rescue Rangers

VIDEO: 15 Best TV Shows On Disney+ To Binge Watch Right Now
The YouTube Tech Guy

Op plaats zes in de top 10 bete Disney games aller tijden vinden we Chip 'n Dale Rescue Rangers. De game is gebasseerd op de gelijknamige tv-serie. De game draait om de Rescue Rangers, die missies aannemen om gemiste mensen te redden.

Ook Chip 'n Dale Rescue Rangers is een platformer. De game kwam in 1990 uit de de NES.

De game kon gespeeld worden met twee mensen. Deze optie werd toegejuicht door het publiek. In totaal verkocht de game ongeveer 1.2 miljoen exemplaren.

Chip 'n Dale Rescue Rangers is speelbaar in The Disney Afternoon Collection.

5. Epic Mickey

VIDEO: 20 Gevaarlijke Dieren Die Zwembaden Zijn Binnengedrongen
TopNL

Epic Mickey kwam in 2010 uit voor de Wii. De game was historisch, omdat het de eerste keer was dat Disney karakters Mickey Mouse en Oswald the Lucky Rabbit bij elkaar kwamen. De setting van de game is donker omdat de game draait om Mickey, die er alles aan moet doen om niet vermoord te worden.

De game draait om Mickey, die per ongeluk een wereld van vergeten karakters beschadigd met een magische kwast. Mickey moet vervolgens zien te ontsnappen uit de duistere wereld. Hij gebruikt hierbij de magische kwast om dingen te tekenen, of juist te verwijderen.

Epic Mickey kreeg in 2012 een sequel genaamd Epic Mickey The Power of Two.

Wij reviewden Epic Mickey in 2010 en gaven het spel een 7.5.

4. The Lion King

VIDEO: 25 Gevaarlijkste Speelgoed Ooit
TopNL

Platformgame The Lion King is gebasseerd op de gelijknamige film. De game volgt leeuw Simba van zijn jonge jaren tot volwassenheid. Alles draait om het gevecht om de macht met zijn kwaadaardige oom Scar.

De gameplay van de platformer bestaat uit het verslaan van vijanden door op ze te springen en puzzels op te lossen. Later in de game krijgt de speler meer aanvallen tot zijn beschikking. Ook zijn er bonuslevels waarin spelers met Timon en Pumbaa kunnen spelen om zo extra levens te krijgen.

Alleen al in de Verenigde Staten werden 1.3 miljoen exemplaren van The Lion King verkocht.

3. Disney's Aladdin

VIDEO: Top 10 Gevaarlijkste Snoep ter Wereld
TopNL

Op nummer drie van de top 10 beste Disney games aller tijden staat Disney's Aladdin. Disney's Aladdin kwam uit in 1992 voor de Sega Genesis. De game volgt het verhaal van de gelijknamige film waarin Aladdin zich een weg moet banen richting het paleis van Agrabah. Vijanden in de game zijn zowel de dieren in de woestijn als paleiswachten.

2. Ducktales

VIDEO: Top 10 Gigantische Wezens Op Camera Vastgelegd
TopNL

De originele Ducktales kwam uit in 1989 en draaide om Dagobert Duck, die de rijkste eend van de wereld wil worden. Dit doet hij door de wereld rond te reizen om schatten te verzamelen. De game werd geprezen om zijn goede controls, en unieke gameplay.

Ducktales kreeg in 2013 een remaster voor PC, Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U.

Ducktales 1 en het vervolg Ducktales 2 komen beide naar The Disney Afternoon Collection, die april 2017 uitkomt voor Xbox One, Playstation 4 en PC.

1. Kingdom Hearts

VIDEO: Mickey Mouse Games Evolution (1983-2022) #gamehistory #evolutiongame
Game History

Nummer 1 van de top 10 beste Disney games aller tijden is Kingdom Hearts. In de game worden verscheidende Disneykarakters uit verschillende universums bij elkaar gezet.

De eerste Kingdom Hearts kwam uit in 2002 voor de PlayStation 2. In de game kwamen zowel karakters als Donald Duck en Goofy als personages uit Final Fantasy voor. Kingdom Hearts is meer dan 20 miljoen keer wereldwijd verkocht.

11380-disney-infinity-pc.f1566946404

Sources


Article information

Author: Rachel Watson

Last Updated: 1704168362

Views: 617

Rating: 3.8 / 5 (106 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rachel Watson

Birthday: 1996-10-04

Address: PSC 0140, Box 6784, APO AA 75677

Phone: +4018656613899008

Job: Astronaut

Hobby: Board Games, Camping, Chess, Hiking, Camping, Coin Collecting, Fishing

Introduction: My name is Rachel Watson, I am a Open, fearless, bold, venturesome, ingenious, capable, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.