header banner
Default

Review en recensie van de Litebit Exchange - Is Litebit betrouwbaar?


Litebit Exchange Reviewlitebit

VIDEO: LITEBIT REVIEW: Ontdek Mijn Ervaringen Met LiteBit, de Wallets & Het Kopen en Verkopen van Crypto!
Corné Marchand

Crypto-industrie is een diverse industrie. We hebben cryptocurrency-exchanges zoals BitcoinToYou die slechts één cryptocurrency ondersteunt – Bitcoin. Er is ook een Bisq-exchange die meer dan 120 cryptocurrencies ondersteunt. Ik zal in deze recensie een dergelijke exchange met meerdere valuta uitleggen – LiteBit.eu. Deze exchange ondersteunt ongeveer 40+ valuta’s. Laten we de exchange diepgaand begrijpen.

LiteBit.eu is een cryptocurrency-exchange die opereert vanuit Zoetermeer, Nederland. Kenny Rokven is de CEO van LiteBit. Het bedrijf is in 2013 gestart door een groep digitale enthousiastelingen.

Enkele van de meest populaire cryptocurrencies op dit platform zijn BTC, LTC, ETH, BLK, PPC en CRW. Deze crypto’s kunnen worden verhandeld tegen de euro.

Kenmerken van LiteBit

 • Met dit exchangesplatform kunnen handelaren cryptocurrency kopen, verkopen en beheren. In tegenstelling tot elke andere beurs kunnen cryptocurrencies direct met euro’s worden gekocht via de meest gebruikte betaalmethoden zoals iDeal, Bancontact, Sofort, Giropay, SEPA en MyBank.
 • LiteBit heeft een zeer interessante functie van Litebit-prijswaarschuwingen. Een gebruiker kan gratis prijswaarschuwingen voor cryptomarkten krijgen via e-mails of telegram.
 • Deze Litebit-prijswaarschuwingen kunnen een gebruiker betere inzichten geven vanaf wanneer het beste moment is om te investeren. Een gebruiker kan tot 75 euro ruilen en ruilen zonder een verificatieproces te doorlopen.
 • Een gebruiker kan ook gebruikmaken van de functie van een krediettransactie waarbij het platform de gebruiker op de hoogte stelt van de beste tijd voor investeringen volgens de marktschommelingen.
 • LiteBit heeft verschillende betalingspartners voor gemakkelijke accountfinanciering en transacties. Enkele opties zijn Litebit iDeal, Giropay, SEPA, Sofort, Uberweisung, Mister cash, etc.
 • LiteBit biedt ook bepaalde partnerprogramma’s waar de gebruiker kan verdienen door middel van verwijzingen. Voor elke nieuwe gebruiker die door een aangeslotene wordt toegevoegd, verdient hij 0,5% van het bedrag van de eerste bestelling. Dit is een schitterende kans voor alle gebruikers om extra te verdienen door hun kennis aan anderen door te geven.
 • Alle mijnwerkers of ontwikkelaars kunnen ook hun eigen cryptocurrency op dit platform toevoegen. Dit zou hen de kans geven om hun valuta te laten zien en in ruil daarvoor voordelen te verdienen. Nu weet je wat is Litebit.

Hoe werkt de Litebit exchange?

VIDEO: LITEBIT.EU REVIEW: Ontdek Mijn Ervaring Met LiteBit & LiteBit Wallet, Hoe Betrouwbaar Is Deze Broker
Crypto Unie

De Litebit recensies bevat tot nu toe gedetailleerde algemene informatie. Laten we het handelsgedeelte eens bekijken om de exchange te begrijpen.

Met Litebit kunt je cryptocurrencies kopen en verkopen. Het exchangesplatform is eenvoudig. Selecteer crypto in de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek. Vervolgens toont het platform de bijbehorende marktprijsgrafiek en prijs op de website zelf. Nu weet je die hoe werkt Litebit.

Inloggen op Litebit – Litebit.nl inloggen

Om een nieuwe account te registreren, logt je in op www.litebit.eu. De gebruiker kan klikken op het tabblad “Een nieuw account aanmaken”. Voer details in zoals naam, e-mail-ID, land en maak het wachtwoord aan. De gebruiker kan klikken op “Ik ga akkoord met T&C” en “Mijn Litebit account aanmaken”.

Een verificatie-e-mail gaat naar de geregistreerde e-mail-ID. een gebruiker moet de link activeren om het account te valideren. Zodra een account is geverifieerd, kan een gebruiker beginnen met handelen en ruilen.

Accountverificatie is verdeeld in 3 banden. Elke band heeft een nieuwe bestedingslimiet

 1. Eerste – Tier 1 = telefoonverificatie: de telefoonverificatie is verplicht bij het activeren van een account. Dit wordt gedaan om 2-factor authenticatie af te dwingen.
 2. Tweede – Niveau 2 = adresverificatie
 3. Derde – Tier 3 = ID-verificatie: voor identiteitsverificatie is een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs vereist.

Daarnaast vraagt de Nederlandse overheid om bankrekening (IBAN) te koppelen aan LiteBit.eu-account voor fraudedetectie. Nadat je dit proces hebt doorlopen kun je bij LiteBit inloggen en kun je via litebit.eu inloggen.

Litebit reviews en recensies

VIDEO: Is Litecoin LTC Still A Good Investment Today? Honest Crypto Review and Price Prediction
Jerry Banfield Crypto

Een gebruiker moet zijn account Litebit storten voordat hij kan beginnen met handelen en ruilen. De gebruiker moet voldoende geld in euro’s toevoegen om directe en succesvolle transacties uit te voeren.

Om te kopen, kan de gebruiker de gewenste Litebit crypto selecteren en de omrekeningskoers zien in de valutacalculator. De gebruiker zal ook de gewenste betalingsoptie, bericht en adres moeten invoeren. Een gebruiker kan ook een eventuele couponcode invoeren. Hierop worden transactiekosten berekend.

Om te verkopen, selecteert je de gewenste crypto Litebit valuta en ziet je de omrekeningskoers in euro. Selecteer het retouradres, de betalingsgegevens en de naam van de rekeninghouder. De gebruiker moet ook het IBAN-nummer invoeren voordat hij de bestelling plaatst.

Is Litebit betrouwbaar?

Beveiliging is een belangrijk aspect waar mensen naar zoeken in deze Litebit review. LiteBit biedt enorme ondersteuning aan al zijn gebruikers door volledige hulp te bieden via e-mail en chats. Het team van LiteBit heeft ervaren professionals met een enorme domeinkennis. Elke vraag met betrekking tot handel en exchange wordt behandeld en oplossingen worden onmiddellijk aangeboden.

Wat de beveiliging betreft, kan de gebruiker een tweefactorauthenticatie inschakelen. De gebruiker kan de Google-authenticator downloaden en de QR-code van het LiteBit-account scannen en later synchroniseren. Zodra de twee platforms zijn afgestemd, gaat er bij elke nieuwe login een 6-cijferige code naar het geregistreerde mobiele nummer van de gebruiker.

Op dit platform is ook informatie beschikbaar over cryptocurrencies zoals Bitcoin. Een gebruiker kan zichzelf leren voordat hij dit ecosysteem betreedt. De gebruiker kan leren over verschillende aspecten van digitale valuta en de nieuwste technologie zoals Blockchain-technologie.

Contact opnemen met de Litebit klantenservice

VIDEO: Top 6 BEST Crypto Exchanges in 2024: Which Are Safe?!
Coin Bureau

Als je problemen ondervindt, kunt je bij Litebit contact opnemen met de LiteBit-ondersteuning door het daarvoor bestemde formulier op de website in te vullen of door te bellen. 

Je kunt ook meer te weten komen over het laatste nieuws en updates van LiteBit sociale media. Er zijn de LiteBit-accounts op sociale media: Twitter, Facebook, Instagram en Linkedin.

Leden van de cryptocurrency-gemeenschap die Litebit ervaringen hebben zijn positief over de exchange.

Litebit bellen – Is het mogelijk om de klantenservice te bellen?

Bellen is mogelijk met Litebit. Om met Litebit bellen, moet je dit doen tussen 9 en 21 uur. Je hebt dus ook buiten kantooruren de mogelijkheid om iemand aan de lijn te krijgen.

Litebit storing – Contact opnemen tijdens een storing

Het belangrijkste voordeel van het platform is volgens de gebruikers het werken met fiatgeld. Het bedrijf biedt een keuze uit 8 oplaadsystemen in euro’s, wat voor de meeste beleggers voldoende is. De verificatie is verdeeld in 3 fasen, waardoor iedereen een optimale verhouding tot stand brengt tussen de limiet van handelsactiviteiten en de informatie die naar de beurs wordt verzonden.

Een ander contact LiteBit opnemen voordeel dat door gebruikers wordt gewaardeerd, is de technische ondersteuningsservice. Bij Litebit storing zijn operators zijn 24 uur per dag bereikbaar per e-mail en van 9 tot 21 uur Nederlandse tijd telefonisch. Medewerkers van hulpdiensten helpen het storing Litebit zo snel mogelijk op te lossen – meestal is één oplossing per e-mail of één telefoontje vereist om de situatie op te lossen.

litebit app

Litebit storten – Hoe werkt dit

VIDEO: LiteBit ervaringen na 8 maanden. Dit moet je weten over brokers, plus- en verbeterpunten [afl 145]
eenrijkerleven

Met LiteBit kunnen cryptocurrencies direct met euro’s worden gekocht en betaald met de meest gebruikte betaalmethoden zoals iDeal LiteBit, Mastercard, VISA, Bancontact, Sofort, Giropay, SEPA, MyBank en EPS. Zo kun je bij Litebit geld storten.

Het platform biedt gebruikers verschillende diensten:

 • Aan- en verkoop van cryptocurrency
 • Eigen portemonnee
 • Handige notificaties van tokenprijzen

De dienst introduceerde zijn eigen interne valuta – kredieten. 1 tegoed is gelijk aan 1 euro. Je kunt ze kopen in je Litebit account. Met credits kunt je aankopen direct betalen, zonder te wachten tot het geld van je bankrekening komt. En dit is een garantie dat je een cryptocurrency koopt voor een spotprijs.

Litebit kosten – Hoe hoog zijn de fees?

LiteBit rekent een vergoeding van ongeveer 2% per Litebit transactiekosten. Dit betekent dat, als we Bitcoins gebruiken en deze een marktwaarde (gemiddelde prijs tussen aan- en verkoopprijs) van €1 heeft, de prijs van Bitcoin op kosten LiteBit wordt bepaald zoals hieronder weergegeven:

Voorbeeld berekening:

De aankoopprijs van Bitcoin:

Aanbiedingsprijs + 2% LiteBit fee = Aankoopprijs LiteBit

€1,10 + €0,022 = €1,12

De verkoopprijs van Bitcoin:

Vraagprijs – 2% LiteBit fees = Verkoopprijs LiteBit

€ 0,90 – € 0,018 = € 0,88

Het verschil tussen de in- en verkoopprijs bij fee LiteBit is in dit voorbeeld 21,43%, terwijl het verschil tussen vraag en aanbod maar liefst 18,18% is. LiteBit is in dit voorbeeld slechts verantwoordelijk voor 3,25% van het verschil.

Litebit iDEAL – Geld overmaken naar je portemonnee

VIDEO: LiteBit REVIEW (www.litebit.eu) Cryptocurrency Exchange (Bitcoin, Ethereum, LiteCoin, XRP, EOS ...)
ALLCHECKOUT

Je kunt via de service naar je portemonnee gaan via de link “Mijn portemonnee”, die zich in het bovenste menu bevindt. Hier zijn alle cryptocurrencies die beschikbaar zijn op de site. Voor elk van hen staan knoppen voor het kopen, verkopen en Litebit geld opnemen van munten. Hier kunt je ook alle laatste transacties bekijken.

De velden die nodig zijn voor het invullen van het geopende venster zijn “Adres” (portemonneenummer waarnaar tokens worden verzonden) en “Totaal ontvangen bedrag” (overboekingsbedrag). De waarden in “Opnamekosten” en “Totaal opnamebedrag” worden automatisch berekend.

Om de LiteBit uitbetalen te bevestigen, voert je het wachtwoord in bij “Accountwachtwoord” en klikt je vervolgens op “Opnemen”. Het geld gaat naar de cryptocurrency-portemonnee wanneer het netwerk het vereiste aantal bevestigingen afgeeft. Natuurlijk kan je ook LiteBit uitbetalen naar bank, waardoor Litebit naar bankrekening al je geld stuurt.

Litebit wallet – Is de Litebit wallet veilig?

De dienst is meerdere keren gehackt. De aanvallers konden het geld van klanten echter niet opnemen. Wat persoonlijke gegevens betreft, deze werden slechts gedeeltelijk gestolen in de Litebit wallet. Onder de gestolen items bevinden zich wachtwoord-hashes, telefoonnummers en thuisadressen van sitegebruikers, evenals bankrekeningnummers.

Twee-factor-authenticatie is een betere manier om je account en geld dat is opgeslagen in portefeuilles te beschermen. Wallet LiteBit maakt, net als concurrerende exchanges, gebruik van de Google Authenticator-service.

LiteBit wallet veilig neemt andere maatregelen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. 100% van het geld dat door klanten op de beurs wordt aangehouden, wordt overgebracht naar “koude” portefeuilles zonder toegang tot internet. Bij het verzenden van informatie wordt SSL-codering gebruikt, daarom is diefstal van informatie op de weg van de gebruiker naar de siteserver onmogelijk.

De inspanningen van ontwikkelaars gericht op het verbeteren van de beveiliging van LiteBit leveren resultaat op. Nog een reden om je geld aan de exchange toe te vertrouwen en er zeker van te zijn dat LiteBit geen oplichterij is.

litebit banner

Conclusie

VIDEO: Top 5 BEST Crypto Exchanges in 2023: Are They SAFE?!
Coin Bureau

LiteBit cryptocurrency-exchange is een project dat bestand is tegen intense concurrentie en zijn plaats inneemt op de markt voor handelsplatforms.

LiteBit-administratie streeft niet naar de topposities in de beoordelingen en concentreert zich op het ontwikkelen van een handige service voor haar Europese klanten. Dagelijks worden transacties voor een bedrag van 750-800 duizend dollar op het platform gedaan, en dit resultaat stelt het in staat om met vertrouwen een van de waardevolle beurzen te zijn. Er is geen reden om te zeggen dat LiteBit oplichterij is.

Ondanks dat LiteBit een ervaren speler op de markt is, plant het management van het bedrijf verdere ontwikkeling van het platform.

De review LiteBit is niet compleet als je de voor- en nadelen van het platform niet in overweging neemt. Daarom zullen we hieronder in meer detail op hen ingaan.

Voordelen

 • Grote selectie van cryptocurrencies.

Er zijn ongeveer 50 munten beschikbaar voor gebruikers en de exchange werkt voortdurend de lijst met beschikbare tokens bij.

 • Scheiding van het verificatieproces in verschillende fasen.

Hierdoor kiest elke gebruiker welke optie in zijn/haar geval het meest acceptabel is.

 • Handige aankoop van tokens met bankkaarten en overschrijvingen.

Europese gebruikers hebben de keuze uit verschillende betaalmethoden.

 • Snelle en gekwalificeerde technische ondersteuning.

De ontstane problemen lost je snel op, niet alleen met behulp van een ticket maar ook telefonisch tijdens kantooruren.

 • Hoogwaardige bescherming van fondsen en gegevens.

2-factor authenticatie, het gebruik van SSL en offline gegevensopslag zijn de belangrijkste methoden die het platform gebruikt om de veiligheid te waarborgen.

 • De mogelijkheid om cryptocurrency te kopen zonder volledige verificatie.

Toegegeven, er zijn kleine hoeveelheden beschikbaar.

 • Betrouwbare interne portemonnee.

Zelfs tijdens het hacken konden hackers het geld van klanten die in de portefeuilles van de service waren opgeslagen niet opnemen.

Nadelen

 • De exchange is vooral gericht op het werken met Europese gebruikers.

Voor hen zijn handige betaalmethoden beschikbaar.

 • Gebrek aan uitgebreide lokalisatie van de interface.

Gebruikers uit de GOS-landen lijken de website niet bijzonder te interesseren.

 • Je kunt geen cryptocurrency kopen met PayPal.

Tegelijkertijd is het bedrijf van plan dit op te nemen in de lijst met betaalmethoden.

Als je een gebruiker uit Europa bent, dan is LiteBit een goede keuze om te beginnen met handelen in cryptocurrency. Maar het is beter voor handelaren uit andere regio’s om naar andere websites te kijken – LiteBit-administratie is gericht op de Oude Wereldmarkt en is niet van plan om het bedrijf uit te breiden.

Veelgestelde vragen

VIDEO: Litecoin - LTC Still Worth It?
VoskCoin
 • Is Litebit veilig?

Ondanks dat het in het verleden gehackt is, is Litebit veilig. Daarmee is Litebit betrouwbaar, misschien niet de betrouwbaarste op de markt. Maar je kunt hier met een gerust hart handelen.

 • Wat zijn de Litebit transactiekosten en fees?

De Litebit transaction fee is 2%. Daarmee is het wel één van de duurdere op de markt. Goedkopere opties zijn Binance of Bitvavo.

 • Hoe maak ik een Litebit account?

Dit doe je door naar de website te gaan en daar een account aan te maken door op registreren te drukken. Vervolgens loop je het registratieproces door.

Sources


Article information

Author: Jose Miller

Last Updated: 1704422403

Views: 920

Rating: 4.9 / 5 (44 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jose Miller

Birthday: 1970-01-14

Address: PSC 7590, Box 0747, APO AA 99472

Phone: +4439768222818794

Job: Archaeologist

Hobby: Poker, Camping, Yoga, Astronomy, Puzzle Solving, Drone Flying, Wine Tasting

Introduction: My name is Jose Miller, I am a bold, Colorful, striking, artistic, important, accomplished, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.