header banner
Default

Miners ervaren de nadelen van Bitcoin, ondanks de toenemende kracht


Vorige maand bereikte de hashrate van het Bitcoin-netwerk voor de zoveelste keer dit jaar een record. Dat gaf aan dat het netwerk sterker was dan ooit, maar kort hierna daalde de hashrate weer. Toch was de dip maar van korte duur, de hashrate kruipt namelijk opnieuw naar een al-time high. Helaas zijn er ook signalen dat dit wel eens negatief nieuws kan zijn voor miners.

Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

Kort hashrate record bitcoin mining

Op Twitter schrijft de bitcoin-analist James van Straten dat de hashrate opnieuw is gestegen. Om precies te zijn gaat het om een stijging van 60% na een flinke dip van 35%. daarmee brak de maatstaf afgelopen zaterdag kortstondig het vorige record, dat slechts 2% onder het nieuwe record lag.

Inmiddels ligt de ‘koers’ opnieuw vlak onder het nieuwe hoogtepunt. Het moet benadrukt worden dat de hashrate die verschillende websites publiceren altijd een geschatte waarde is omdat het ongelofelijk moeilijk is om exact te meten. Een hoge hashrate geeft aan dat miners meer bereid zijn om met elkaar te concurreren voor dezelfde hoeveelheid bitcoins. Dat is dus positief, want het meet hoe sterk de bereidheid tot concurrentie is.

Difficulty expected to adjust by 8%! pic.twitter.com/PTzwQsMpTG

— James V. Straten (@jimmyvs24) July 10, 2023

Advertisement

Zwaar weer op komst voor BTC miners?

VIDEO: Zelf Bitcoin minen - Hoe rendabel is dat eigenlijk? [afl 201]
eenrijkerleven

Maar uiteindelijk vindt een stijging in de concurrentie ook zijn doorslag in de ‘moeilijkheidsgraad’ of mining difficulty in jargon. Het gemak waarmee miners bitcoins kunnen minen wordt ongeveer elke twee weken aangepast. Daarmee voorkomt het netwerk dat miners te snel alle coins minen.

Volgens de Bitcoin Difficulty Estimator vindt de volgende aanpassing ergens komende woensdag plaats. Waar op het vorige moment op 29 juni de waarde 3% omlaag is bijgesteld zal de komende waarde naar schatting 7,5% hoger zijn. Dat geeft aan dat miners het opnieuw zwaarder zullen krijgen.

Onlangs vertelde Jared Mellerud van Hashrate Index aan Bloomberg dat miners het volgend jaar nog veel zwaarder gaan krijgen. Dan vindt namelijk de volgende halving plaats, waarna miners de helft minder BTC verdienen dan nu. Maar veel van deze miners zouden flink in de schulden zitten, en voor veel van hen liggen de kosten al erg hoog. Veel miners zouden dit niet gaan overleven, wat kan betekenen dat de moeilijkheidsgraad flink naar beneden bijgesteld zal worden.

Post Views: 5

Sources


Article information

Author: Rebekah Cooper

Last Updated: 1703113442

Views: 1155

Rating: 4 / 5 (60 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rebekah Cooper

Birthday: 1975-06-09

Address: 865 Dickerson Parkways, Jonesshire, NJ 64014

Phone: +4188715073927081

Job: Paramedic

Hobby: Cross-Stitching, Stargazing, Astronomy, Tennis, Playing Chess, Hiking, Role-Playing Games

Introduction: My name is Rebekah Cooper, I am a Open, unswerving, Precious, proficient, important, courageous, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.