header banner
Default

De Utrechtse Internet Courant meldt dat er nog maar vier ABN Amro geldautomaten in Utrecht beschikbaar zijn


Table of Contents

    Foto: DUIC

    logoduic.png?auto=format&ch=Width%2CDPR%2CSave-Data&fit=max&ixlib=php-1.2

    ABN Amro heeft meerdere geldautomaten gesloten in Utrecht na een landelijke toename van plofkraken. Er zijn nu nog vier locaties open om geld op te nemen. De overige geldautomaten zijn dichtgetimmerd.

    ABN Amro heeft meerdere geldautomaten gesloten in Utrecht na een landelijke toename van plofkraken. Er zijn nu nog vier locaties open om geld op te nemen. De overige geldautomaten zijn dichtgetimmerd.

    Het gaat om een tijdelijke maatregel. Het is echter niet bekend hoe lang de geldautomaten dicht blijven. De regel is dat er voor consumenten in een straal van vijf kilometer een geldautomaat beschikbaar moet zijn. Dit komt volgens een woordvoerder niet in gevaar omdat de meeste automaten van andere banken gewoon open blijven.

    Tekst gaat verder onder afbeelding

    Dichtgetimmerde geldautomaat aan het Smaragdplein, Foto: DUIC

    De afgelopen maanden is er een toename van het aantal plofkraken. Criminelen tonen interesse in een bepaald type automaat die makkelijker te kraken is. De laatste poging in Utrecht werd op 14 november bij winkelcentrum De Gaard gedaan. Er zou toen geen geld zijn meegenomen.

    In heel Nederland zijn er ongeveer 470 geldautomaten gesloten. 90 daarvan zijn machines die de afgelopen maanden zijn omgebouwd tot een Geldmaat. Er zijn in Nederland nog 400 automaten van ABN Amro open.

    De overgebleven automaten in Utrecht staan aan de Neude, de Roelantdreef, de Beneluxlaan en het Mereveldplein. Het is nog niet duidelijk wanneer de gesloten geldautomaten weer open gaan.

    Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht
    Schrijf je hier in!

    Sources


    Article information

    Author: Stacie Chavez

    Last Updated: 1704209641

    Views: 446

    Rating: 3.7 / 5 (62 voted)

    Reviews: 85% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Stacie Chavez

    Birthday: 1928-09-03

    Address: 53700 Heather Place, Youngport, NC 89692

    Phone: +3565110894927816

    Job: Graphic Designer

    Hobby: Arduino, Sculpting, Embroidery, Wine Tasting, Puzzle Solving, Geocaching, Fishing

    Introduction: My name is Stacie Chavez, I am a irreplaceable, frank, skilled, Precious, unyielding, accessible, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.